Ajurvédská medicína » Ajurvédské nutriční elixíry

CHYAWANPRASH 300g - bylinný elixír

CHYAWANPRASH 300g - bylinný elixír
Antioxidační bylinný džem pro posílení imunitního systému. Zvyšuje odolnost organismu a dodává energii. Příznivě působí na žaludeční a střevní činnost. Snižuje překyselení tělesného prostředí.
Výrobce Everest Ayurveda (P). Ltd.Nepal
Dostupnost Skladem 1 ks
Záruka 24 měs.
Kód položky
Cena bez DPH 155,65 CZK
DPH 15 %
Cena s DPH 179,00 CZK
ks
  • Podrobný popis
Ajurvédský bylinný elixír

Zdraví a vitalita



Antioxidační bylinný džem pro posílení imunitního systému

Zvyšuje odolnost organismu a dodává energii

Příznivě působí na žaludeční a střevní činnost

Snižuje překyselení tělesného prostředí

Podporuje dobré trávení, zažívání a vstřebávání živin

Přináší úlevu v oblasti horních a dolních cest dýchacích

Působí příznivě na mozkovou a srdeční činnost

Zlepšuje paměť a osvěžuje mysl

Podporuje správnou činnost jater a močového ústrojí

Přispívá k detoxikaci a pročištění organizmu



Chyawanprash je v Indii již po celá staletí považován pro své revitalizační účinky za "elixír života".

Je složen z jedinečné kombinace bylin, z nichž nejpodstatnější je drobné indické ovoce Amalaki (Embilika lékařská), které obsahuje až třicetkrát vyšší množství vitamínu C než pomeranč. Chyawanprash, je tak pro svůj bohatý zdroj antioxidantů, považován v systému indické ajurvédy za vynikající přírodní prostředek pro posílení zdraví a celkovou regeneraci organizmu.



Stará legenda praví, že v dávných dobách mudrc Chyawan obnovil své mládí a dobré zdraví konzumací tohoto ovoce spolu v kombinaci s dalšími bylinami a poté se dožil vysokého věku. Tak vznikl tento výjimečný bylinný elixír, který byl pojmenován Chyawanprash.



Proces trávení z pohledu ajurvédy probíhá postupně na třech různých úrovních trávicího traktu. Nejprve v žaludku, poté v tenkém a posléze tlustém střevě. Vstřebané živiny na úrovni žaludku jsou využívány k tvorbě tělesných tekutin, krve a lymfy. Zažívání potravy v tenkém střevě ovlivňuje tvorbu svalů a tuku. Závěrečným zpracováním potravy v tlustém střevě se výživné látky uplatňují v procesu regenerace pokožky, vlasů, kostí, mozkové tkáně, nervového systému a reproduktivních orgánů. Zdraví a vitalita celého organizmu proto zcela závisí na správném trávení, zažívání a vstřebávání živin konzumované stravy, které jsou v konečné fázi metabolismu určeny k regeneraci a obnově všech sedmi tělesných tkání.



Doporučené denní dávkování:

2-3 čajové lžičky samostatně nebo zapít šálkem vlažného mléka či vody.

Pro přípravu nápoje rozmíchejte 1 čajovou lžičku ve 250ml teplé vody.
  • PŘIHLÁŠENÍ
LOGIN
HESLO
Přihlásit
Registrace
Zapomenuté heslo
  • DOPORUČTE NÁS